Glædelig jul, samt det allerbedste nytår.

2018 er bare gået så hurtigt for mig. I starten af året fik jeg nyt arbejde i Børnehjørnet. Det var det samme sted, som jeg havde arbejdet de sidste 3 år, med nu med nye ejere. Børn og forældre var de samme og hurtigt kom der flere nye børn til. Det har været et fantastisk år og jeg er så taknemmelig for, at jeg hver eneste dag kan gå på arbejde og bare være så glad for det. Jeg har verdens dejligste børn og forældre og ikke mindst de bedste kollegaer som jeg kan ønske mig.

Hundene – ja, de fylder jo mest i mit liv og de beriger hver eneste dag for mig. Det giver mange dejlige naturoplevelser og hyggeligt samvær med gode venner og deres hunde. På udstillingsfronten har 2018 været lidt stille – dog har der været nogle enkelte hyggelige og sjove stunder i løbet af året. Den sidste tur var til Stolpe i Tyskland, hvor vi mødtes med vores mange gode tyske venner i gruppen Probsteierhagen. Det er altid så dejligt at mødes med dem og jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal ses.

På hvalpefronten var jeg så heldig at få et kuld hvalpe i maj på Evia. Faren til hvalpene var Markvangens Dirk – i daglig tale kaldet Skipper. Der kom 5 stk. – 2 tæver og 3 hanner. 4 familier var med fra starten – ja, flere af dem inden hvalpene var født, og det gav et godt kendskab for mig til de nye hjem og hvad de kunne tilbyde mine hvalpe. Det gør det meget nemmere for mig at skulle sende dem videre, når de var gamle nok.

Det var en fantastisk tid med hvalpene og de andre voksne hunde. Evia var en dygtig hundemor og de andre hunde tog aktiv del i hvalpenes opdragelse. Vejret var det bedste vi nogen sinde havde oplevet, så hvalpene var i haven rigtig meget af tiden. En skøn, skøn tid med flere besøg af de nye familier, som ville dele glæden med mig over de skønne hvalpe.

Lidt vemodigt var det også, da jeg vidste at det var Evias sidste kuld. Hun havde fået kejsersnit ved begge af hendes kuld hvalpe, og jeg ville ikke udsætte hende for fare ved at få flere hvalpe. Så det var hårdt at sige farvel – også denne gang.

Når jeg ikke kan få hvalpe herhjemme, så er det jo godt at Bastian bliver brugt som avlshan i udlandet og jeg kan følge med i, hvad han giver fra sig. Og 2 dage efter Evia fik han – sammen med Havanna uit het Heksenspoor – det mest pragtfulde kuld hvalpe i Holland. Opdrætteren Carla var god til at informerer mig om deres udvikling og da hvalpene var 7 uger gammel, tog Mikkel og jeg derned og så dem. 7 små Bastianer – ja, jeg kunne i hvert fald sagtens se, hvor de kom fra. Hvalpene flyttede ud til deres nye familier og jeg har kontakt med flere af dem, som sender mig billeder og videoer af deres hunde. Jeg er så taknemmelig over at kunne følge deres udvikling.

Tilde har nu rundet de 13,5 år og er så skøn at have i min flok. Hun bliver gammel nu, men hendes positive karakter viser sig hver eneste dag. Hun er ikke leder af flokken mere – måske tror hun det, men en anden har taget over. Det går så fin. Hendes største glæde er når Mikkel kommer hjem. Så har hun en særlig status hos ham og nyder den nærhed de har sammen.

Rose bliver 9 år til april og er stadig dronningen i flokken. Hun har taget ledelsen og leder og fordeler. Ja, hun bestemmer hvornår der skal gøes af noget, hvornår der skal leges og hvornår der skal være ro. Det er sjovt at se på og hun nyder sin rolle.

Bastian er prinsen i hjemmet og i vores alles hjerter. Ja, der kommer ingen i huset uden at de er fuldstændig solgt over ham. Han er den mest kærlige hund og nyder samværet med både mennesker og hunde – tæver. Hanhundene er ikke så velkomne – han vil have flokken for sig selv. Der er flere som har vist opmærksomhed for at bruge ham som avlshan og jeg håber at det bliver til nye Bastian børn i det nye år. Jeg vil i hvert fald glæde mig over det og vil følge dem tæt.

Evia er det mest søde lille væsen som man kan ønske sig. Hun har restitueret sig hurtigt efter at hvalpene er rejst og trives godt. Hun er særlig glad for Bastian – der er ingen tvivl om at hun finder god støtte og stor kærlighed i sin bror.

Min skønne Klara bor hos Diva, Dorthe og Ulla og trives til fulde. Der har hun nu boet i 2 år og jeg er til tider stadig ked af, at hun ikke kunne blive hos os; men når jeg så ser hende – og det gør jeg tit – så er jeg ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning jeg tog, da jeg spurgte Dorthe og Ulla om hun måtte bo hos dem. Klara nyder sin pensionisttilværelse med mange gåture i skov og ved strand, og ikke mindst med masser af kærlighed. Ofte kommer de alle på besøg hos os, og så ligger hun på armlænet af min sofa – ganske som da hun boede her. Hun er meget kærlig og er glad for at se de andre hunde her hos os; men jeg er heller ikke i tvivl om at hun er glad og tilfreds, når de skal hjem herfra. Jeg er taknemmelig for at jeg kan følge hende så tæt.

Mikkel har i år rundet et skarpt hjørne og ja, det er på børnenes alder vi skal kende vores egen alder. Han stortrives på sit arbejde og er en rigtig god ven – venner som han har kendt siden folkeskolen og nye som er kommet til i løbet af årene. Jeg er så stolt af ham og nyder samværet med ham. Jeg er meget taknemmelig for, at han har det så godt.

Taknemmelighed er vist ordet for mig i 2018. Jeg har så meget at være taknemmelig for og jeg er meget tilfreds med mit liv. Jeg er selvfølgelig nysgerrig på, hvad 2019 byder på, men jeg vil gøre mit til at det bliver et spændende og udfordrende år med masser af sjov, glæde og varme.

I ønskes alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår.