Så sidder jeg her igen og tænker tilbage på året der er gået i samvær med Mikkel, hundene og gode venner og der er masser af oplevelser at fortælle om.

Året startede noget trist, da jeg midt i januar fik en melding om, at lille August fra A kuldet var blevet kørt over i et fodgængerfelt og klarede det ikke. En kæmpe sorg for familien og bestemt også hos os. Familien var nødt til at få en ny hvalp og ønskede sig endnu en efter Klara, så jeg gik i tænkeboks og besluttede at Klara skulle have sit sidste kuld og at faren skulle være Bastian. Parringerne gik fint i marts og spændingen var stor, om der nu var gevinst. Det fik vi bekræftet til påske, da jeg fik Klara scannet – hun skulle have hvalpe. Der var nok en familie i Rungsted som blev særlig glade. Flere familier havde vist interesse for kuldet inden de blev født og ventiden blev bl.a. brugt til at få besøg af dem, så de kunne møde hele flokken af mine store hunde, samt beslutte om de havde lyst til at få hvalp herfra. Årh, Klara nød som altid ventetiden og den 10 maj kom 6 nye små til verden – 2 tæver og 4 hanner. De næste mange uger var fantastiske med pasning af de nye små. Klara klarede det som altid så flot og de andre hunde fik hurtigt lov til at deltage. Samtidigt gik tiden med hvalpebesøg af de nye familie, socialisering af hvalpene, samt kys og mange sjove oplevelser. Tiden gik hurtigt og de 4 første rejste hjemmefra da de var 9-10 uger gamle. Overgangen gik så fint for dem alle.
Så var her Dante og Didrik tilbage og vi havde ingen hast med at få dem sent afsted. Det var vigtigere at vi fandt de rigtige familier og de kom på banen med en uges mellemrum. Didrik (Baldur) kom til Birkerød og blev hund nr. 2 sammen med Båtsman herfra og Dante (Conrad) flyttede kun 200 meter herfra til Camilla som har passet og leget med alle kuldene i årenes løb.
Jeg ser jævnligt de fleste og er så glad for at se, hvordan de udvikler sig. Det er tydeligt at Bastian giver den mørke farve fra sig – både i øjne og i pels, men Klara er også tydelig i hvalpene. Alle hvalpene har det bedste temperament og det kommer fra begge forældre. Et par af hvalpene er blevet udstillet med fin succes og med gode kritikker, ligesom Baldur har stået som Bedste Baby og Hvalp. Uha, jeg er stolt – en hel ny verden åbner sig.
Bastian er desuden blevet brugt i en parring på Nana fra Kennel Brunmose og også her kan vi se, at han giver den mørke og gode pels, mørke øjne, gode vinkler og dejligt temperament fra sig. Vi glæder os også til at følge Berta i fremtiden – det er skønt at være farmor.

Sidste år blev vi medlem af den tyske DTK Gruppe Probsteigerhagen og det gav os blod på tanden til et par udstillinger i Tyskland. Bl.a. var vi i maj i Neumünster og her stod både Bastian og Evia som vindere og fik begge deres første CACIB. En stor oplevelse at stå med sit eget opdræt – det var vildt. Vi oplevede det samme i Panker senere i maj, at de begge stod som vindere og fik de fineste kritikker.
Senere tog Mikkel og jeg en weekend til Bremen og også her fik Bastian og Evia gode resultater. Det bedste var dog at vi havde Tilde med, som begge dage skulle stille i Veteranklassen med Mikkel som handler. Nøj, de gjorde det godt begge to og begge dage stod hun som vinder, fik certet og var i store ring. Fantastisk at få disse oplevelser med min gamle hund – hun er så sej. Og så nød hun iøvrigt turen og opholdet på hotellet til fulde.
Bastian og Evia har også stillet på flere udstillinger herhjemme og har for det meste fået gode resultater, men den sidste udstilling i Herning var nu noget særligt, da Bastian fik sit første certificat. Det var en stor dag.

Rose – er og bliver prinsessen her hos os. Hun har den sjoveste personlighed og nyder livet som mor og farmor. Hun er glad for, at hun ikke mere bliver trukket rundt i de forskellige maneger – hun nyder bare at være herhjemme. Af og til træner jeg lidt med hende og hun er bare kvik i pæren og lærer hurtigt. Hun er noget ganske særligt og sætter stor kolorit på vores tilværelse.

Endnu et år er gået og det har igen været fantastisk. Jeg er så taknemlig for at I hvalpekøbere er så engageret i og giver så megen kærlighed til mine hvalpe. Mere kan jeg slet ikke ønske mig. Tak fordi I er så gode til at fortælle om jeres hunde – jeg elsker at høre om dem.

Og til alle jer hundevenner derude – tak for endnu et super år i et fællesskab præget af oplevelser, interesse, glæde, sorg grin, nærvær og omsorg. Jeg glæder mig allerede til de mange oplevelser vi skal have i det nye år.

Kærlige hilsner fra Dorte og Co

Glædelig jul, samt det allerbedste nytår til jer.