I dag er det Tilde`s fødselsdag – hurra, hurra, hurra. Ja, Tilde er ikke stået op endnu – hun sover sin skønhedssøvn inde hos Mikkel, som hun elsker meget højt. Det er gensidigt fra ham og ikke mindst mig. Min gamle Tilde bliver i dag 10 år og hun skal fejres med højt humør af vi andre.

Det har været lange 10 år med Tilde og alligevel er tiden bare gået så hurtigt. Hun har givet så meget til os alle sammen og det gør hun i øvrigt stadigt. Jeg fik kendskab til gravhundeklubben og de mange aktiviteter der findes der via Tilde og det førte en masse med sig som udstillinger i ind og udland, samt spor- og gravprøver. Og lige meget hvad jeg lavede med Tilde, så var hun bare supergod til det hele. En stor allround hund. Hun er Dansk Champion på udstilling, Dansk Champion på grav og har første præmie på 20 timers spor. Desuden har hun en kæmpe 7 plads til DM i Rally O – det er der ikke mange gravhunde der har. Mikkel har haft fornøjelsen af at stille Tilde et par gange i Veteranklassen og det er en stor fornøjelse at se de to sammen i en ring. Tilde snyder ham lidt og driller, men det til trods, er de altid kommet hjem med gode placeringer.

Men Tilde er ikke præmier og placeringer – hun er i høj grad den mest elskelige hund der findes for både de andre rødder og ikke mindst for Mikkel og jeg. Hun er så trofast og vi kan altid regne med Tilde. Overfor de andre hunde er hun er stærk leder, som styrer flokken med god og kærlig hånd. Klara har et par gange i forbindelse med drægtigheder forsøgt at få magten fra Tilde, men det lykkes ikke og hurtigt viser Tilde, at nu er der ro og orden igen. Og så har hun i de sidste år ageret tante for både Klara og Rose`s hvalpe. En stor opgave som hun udfylder til fulde. Hun elsker de små hundebørn og kan lege og putte med dem i timevis. Den sjoveste oplevelse jeg har var da Klara, Rose og jeg sad i stuen og kiggede håndbold på tv – ja, der passede Tilde alle hvalpene ude i haven og hun elskede det.

Højt hurra Tilde og tak for de fantastiske år du indtil nu har givet os. Vi vil ikke have undværet et eneste sekund og glæder os til de næste 10 år vi skal have sammen. Ja, for Tilde vil altid være her – lige meget hvad der sker.

Nu vil jeg gå ind og vække fødselsdagshunden med en sang og så skal hun have en god portion morgenmad.

Et stort tillykke til hendes søskende på den runde dag – især Mini og Mille får lige en tanke.